Overzicht archief documenten 2011

De opening van de winkel Bij de Boom is op zaterdag 19 november 19-11-2011

Er wordt hard gewerkt aan mooie spullen die kunnen worden verkocht

we denken zelfs al aan de kerst

zelfgemaakte poppen van handdoeken

Sint Maarten 14-11-2011

Je kon kiezen uit de Zwerverstocht en de dropping. De zwerverstocht startte vanaf de Ganzerik. In groepjes werd iedereen naar het bos de Haere gestuurd. Diegene die nog even moesten wachten konden zich vermaken met oud Hollandse spelletjes. Natuurlijk met een kopje koffie of chocolademelk  en een lekkere koek. Lopend in het bos zag je al gauw een lichtje … en even verderop een volgend lichtje. Zo kwam je bij de toren aan, waar een zwerver naar buiten geknikkerd werd. Maar daar kwam hij Sint Maarten tegen. Van hem kreeg hij de helft van zijn warme mantel. En dat was maar goed ook, want het was koud …. 4 graden. Teruglopend door het bos werd je ineens opgeschrikt door  twee heksen.  Daar kwam je niet zomaar langs, je moest toch echt van de (groene) toverdrank proeven….. o, wee als je dat niet wou. Dan de dropping. Plaatsnemen in de bus, waarvan de ruiten zijn afgeplakt en rijden maar. Na twintig minuten rijden stoppen we en wachten even op een verlate deelnemer. In karavaan komen we aan bij een bos. Er worden wat mensen weggebracht ….. en ondertussen wordt er gewacht totdat de eerste groep het teken krijgt dat ze mogen vertrekken. Het pad wordt aangewezen:  “ zoek het verder maar uit” krijgen ze te horen. Gelukkig staat er wel iets op papier, maar de weg vinden in het donker is erg lastig. Welke splitsing wordt bedoeld… en moeten we hier nu naar links, loopt hier wel een pad?  Maar ineens weet je dat je goed zit, je schrikt geweldig: daar onderaan de heuvel, achter het mooie kasteel, vindt een moordpartij plaats. Wat doe je? Laat je dit gebeuren? Of ga je die arme vrouw op de grond helpen? Niet iedereen reageerde even adequaat waardoor de arme vrouw toch behoorlijk toegetakeld werd. Maar gelukkig, aarzelend wordt er een begin gemaakt en wordt ze toch geholpen. En kun je je weg vervolgen door het donkere bos. Je sloeg af en liep door een lange haag heen, ergens in het midden sprong er ineens een heks voor je, doorlopen lukte niet meer, je moest mee met haar een zijpaadje in, in ruil voor het meegaan naar haar schuilplaats kreeg je wat lekkers. Ze stuurde je ook zo weer weg, bij het verlaten van het pad joeg een spook je nog wat stuipen op het lijf. Niet weerkomen was de boodschap! Maak dat je wegkomt!  Een stukje verderop was het even zoeken naar het juiste pad, maar gelukkig is er niemand verdwaald en konden we met z’n allen weer de bussen instappen en terugrijden naar huis.       

Opening Bij de boom (uit: De Stentor van 19-10) 19-10-2011

WIJHE – In het atelier van cadeau- en seizoenswinkel ‘Bij de Boom’, onderdeel van de Stichting Ygdrasil, wordt met verschrikkelijk veel enthousiasme gewerkt aan de vervaardiging van allerlei unieke producten. Op zaterdag 19 november, tijdens de wandeling van sinterklaas door de Langstraat, wordt de winkel officieel geopend door de Goedheiligman. De naam ‘Bij de Boom’ is gekozen omdat Ygdrasil levensboom betekent, en de winkel tegenover de grote kastanjeboom staat. Een aantal producten hebben in de winkel op een of andere manier dan ook te maken met een boom. In het atelier in de voormalige keuken heerst een actieve en gezellige sfeer. Onder begeleiding van de medewerkers van dagbesteding doet iedereen zijn ding. De een naait geconcentreerd met kleine steekjes een schattig poppetje terwijl de ander vellen papier beschildert om later te gebruiken als papiermozaïek. "Ik maak dingen, verf en brei. Creatief bezig zijn vind ik echt leuk werk. De winkel? Hartstikke leuk!!", zegt Ria die bijna danst van plezier van het vooruitzicht dat de winkel binnenkort geopend wordt. Ook Robbert kijkt reikhalzend uit naar de opening. "De mensen staan al voor de ramen, willen naar binnenkomen maar dat mag nog niet. We zijn nog niet helemaal klaar met alles. En George legt uit dat de producten niet alleen in het atelier worden vervaardigd. "Ik maak op de Ganzenbrink verschillende dingen en die transporteer ik hierheen. Ik vind het hier heel gezellig. Langzamerhand komen er steeds meer mensen kijken, en ja, ze schenken aandacht aan wat wij gemaakt hebben." "Tijdens opendagen op de Ganzenrik werden producten verkocht die gemaakt waren door de mensen van de dagbesteding en dat vonden zij zo leuk dat het idee kwam bovendrijven om een eigen winkel te beginnen." zegt Sannie Groen die deze kar trekt samen met Ton Aarts, teamleider dagbesteding en medewerkers van de dagbesteding. "Het idee van een winkel werkt als een bruisende formule. Niet alleen voor de mensen van de dagbesteding maar ook binnen de hele stichting, iedereen denkt mee." Het belangrijkste is dat ‘het werk’ leuk en zinvol gevonden wordt, beklemtoont Sannie. "We maken vaste dingen maar we doen niet aan productie. Ook daar komen hele prachtige dingen uit zoals tekeningen waar we kaarten en kalenders van gaan maken die we in de winkel gaan verkopen." Ton Aarts: "Dat deze dingen die zij gemaakt hebben, verkocht gaan worden geeft een meerwaarde. Onze mensen hebben nu het gevoel dat ze werken, meedoen aan de winkel, deelnemen aan de maatschappij."

Brandweeroefening Ganzenbrink 13-10-2011

Brandweer op bezoek      Op een dinsdagavond in Oktober 2011, om 19.30 uur kwam de brandweer van Olst op bezoek bij de Ganzenbrink met een brandweerwagen. Acht brandweerlieden liepen met begeleiders en bewoners door de Ganzenbrink en keken naar de brandbeveiliging. De begeleiders en bewoners mochten in de auto kijken, een brandweerpak aantrekken en de brandweerlieden lieten een aantal spullen zien die ze mee hadden genomen en vertelden waarvoor ze gebruikt worden tijdens een brand. Ook mochten ze spuiten met een brandweerslang !  Als verrassing mochten een aantal bewoners een stukje met de brandweerwagen mee rijden door Olst. “De brandweer is op alle woonlocatie in Olst-Wijhe geweest en heeft zelfs op sommige locatie’s een echte brandoefening gehouden waarmee ze de huizen in de rook zette en mensen gingen redden. Op deze manier hebben de brandweer mannen ons een beetje leren kennen en onze woningen van binnen kunnen zien. Dit bezoek geeft ons allen een vertrouwd  en veiliger gevoel.”                                                                                                

Kantoor teamuitje 10-10-2011

Het was weer een leuke dag en voor de meeste mensen een verrassing wat deze dag weer zou gaan brengen. ’s Morgens om 8.15 uur stond de koffie klaar en om half negen stapte iedereen in de auto’s met paraplu’s, een visstoeltje en een regencape. De navigatie werd ingesteld en daar gingen we richting Loerbeek in de stromende regen. Wat we met al die spullen moesten bleef nog een tijdje onduidelijk. Toen we eindelijk op de plaats van bestemming kwamen, ergens in the middle of now where, werden we ontvangen door Pauline die ons vertelde dat we met speksteen zouden gaan werken. Het onderwerp was “de verwondering” Het resultaat was verbluffend. Wat een prachtige beelden zijn er gemaakt deze dag en wat een bijzondere verhalen zitten er achter deze beelden. Na het harde werken had iedereen wel behoefte aan een lekkere lunch en warmte. Het was namelijk erg koud in de werkplaats. We zijn in de auto’s gestapt, naar een parkeerplaats aan de bosrand gereden en zijn met manden vol heerlijke broodjes, die Bart had verzorgd, het bos in gewandeld. Veel mensen dachten nog dat we richting een warm en gezellig restaurant zouden lopen maar niets was minder waar. Het motto was “back to basic”. We zijn in het bos neergestreken en hebben in de kou en vreselijke wind maar met veel gezelligheid op ons visstoeltje een heerlijke lunch genuttigd. Er was zelfs voor “warme soep”gezorgd. Toen we de kou echt niet meer konden weerstaan zijn we in de warme auto’s richting Heino gereden waar we heerlijk voor elkaar gekookt hebben tijdens een kookworkshop. Wat er allemaal in elkaars pannen terecht is gekomen is nog steeds niet duidelijk maar het was erg lekker, erg veel en erg gezellig.
Tja . . .
wat zijn we druk met speksteen!

4 oktober Dierendag 04-10-2011

Dierenvreugd heeft een paar eigen honden, die verblijven dus altijd in het pension, waar ze vele baasjes hebben. Maar dus ook genieten van heel veel aandacht. Dierendag is een speciale dag. Het moment om je huisdier eens flink te vertroetelen. Voor de dagbesteding dus een heel mooi moment om eens met z’n allen op stap te gaan. Zo stapten we in auto’s naar de Wythmenerplas. Een mooie recreatieplek waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen, maar van 1 oktober tot 1 april is het een hondenparadijs. Heerlijk loslopen, rennen en spelen. Door het zand en in het water! Heerlijk voor baas en hond. De katten konden natuurlijk niet mee .. .. .. maar ook zij werden niet vergeten. Evenals de dieren die in het pension gebracht werden voor dagopvang of voor de vakantie van het baasje. Ook zij konden allemaal genieten van de extra aandacht, waar iedereen toch bewust van is op 4 oktober. De dieren kregen na hun verblijf in het dierenpension een leuk cadeautje mee.

Belangstellendendag 2011 01-10-2011

Wat was er weer een grote opkomst tijdens de belangstellendendag. Veel ouders en familie van de bewoners maar ook medewerkers kwamen ’s morgens bij elkaar op eigen locatie om daar samen te beginnen met een kopje koffie en gebak. De sfeer was goed en het zonnetje deed zijn werk. Op de Ark werd natuurlijk een rondleiding verzorgd door de nieuwe appartementen en de nieuwe keuken. De bouw is nog niet helemaal klaar maar het ziet er nu al prachtig uit. Op alle locaties hebben de mensen drie puzzelstukken geschilderd, die later op de dag, tijdens de gezamenlijke lunch zijn samengebracht. Er waren steeds twee locaties die passende puzzelstukken hadden dus we konden drie prachtige puzzels in elkaar zetten. De “afzonderlijke kleine locaties” werden samengebracht en tot één geheel gemaakt. Deze puzzels komen te hangen in de hal van het kantoor op de Boerhaar zodat iedereen ze daar kan bewonderen.

Leef je leven" schildert hun puzzelstukken

Ook op de Ganzenbrink wordt hard gewerkt

De puzzelstukken vallen op hun plek
Eén van de prachtige puzzels

Ganzenbrink schrijft:

Zaterdag 1 Oktober was er weer de belangstellendendag. Alle bewoners kregen rond 10.30 uur hun ouders, broers, zussen of kennissen op bezoek. Iedereen kon gezellig met elkaar praten en er werd over de veranderingen op de Ganzenbrink verteld. Dit jaar was er weer een leuke activiteit bedacht door de locaties. De activiteit was: dat elke locatie drie puzzelstukjes moest verven. Om 12.30 uur gingen we met de auto naar Wijhe, waar iedereen een lekker broodje en een drankje kreeg. De puzzels gingen we daar in elkaar zetten. Zo hadden we van 6 locaties 3 grote mooie puzzels met allerlei verschillende kleuren. De resultaten van de eigengemaakte puzzels waren erg mooi! Rond 15.00 uur kwamen we bij de Ganzenbrink terug en was het een hele gezellige dag geweest. Groetjes van Ria en Peter.
Gezellig aan de koffie bij De Ark
Ook de Ark maakte mooie puzzelstukken

Mary Poppins 29-07-2011

(Boerderij had gespaard voor de musical Mary Poppins, 29 juni 2011) Eindelijk was het dan zover. We gingen met z’n allen naar Mary Poppins. Eerst werden we met de auto gebracht naar de trein. Op naar Den Haag! Na twee keer overstappen kwamen we aan in Den Haag. Door de staking die dag waren wij zowat de enige mensen op het station. Dus wij aan de wandel naar Scheveningen. We liepen verder om ergens koffie te gaan drinken in café Bep. Dat is ook de naam van mijn moeder, dus dat moest het goede café zijn. Na een uur aan de wandel te zijn geweest kwamen we eindelijk aan bij het theater waar het allemaal moest gaan gebeuren. En als je wilt weten hoe de musical is, moet je zelf maar gaan kijken. Ik vond het een leuke, grappige musical. Na de musical gingen we even aan het strand wandelen. Iedereen deed zijn schoenen uit. Uitgelaten namen we de begeleiding te grazen om ze zo nat mogelijk te maken. Er werden in een kring blote voeten op de foto gezet. Op de foto kon je zien dat Grietje mooie roze nageltjes had. We hebben gegeten op het strand, heerlijk lounchen ondertussen en met de tram en trein weer naar Wijhe. Toen we op de boerderij waren hadden we nog een verjaardag te vieren van Charlotte. Groetjes Annebeth

Raimon verhuisd 28-07-2011

Eindelijk was het begin augustus zover! Raimon kon verhuizen naar zijn nieuwe appartement op de Ark. Na weken elke dag even te kijken hoe de verbouwing vorderde, de laminaat vloer eindelijk werd gelegd en de luxaflex was opgehangen konden we beginnen met het inpakken van de dozen! Raimon had zelf al de meeste spullen naar zijn nieuwe plek gebracht en had alleen nog hulp nodig bij de zware kast, koelkast en wasmachine! 's Avonds stond alles al op zijn plek! Hier op de foto zien we een super trotse Raimon! De eerste nacht slapen is erg goed bevallen!

Margriet 12,5 jaar bij Ygdrasil 28-07-2011

Margriet wist niet wat haar overkwam toen ze na haar vakantie voor de eerste dag weer aan het werk ging. 1 Juli, tijdens haar vakantie, was het de officiële dag dat ze 12,5 jaar in dienst was van Ygrasil. Dit konden we natuurlijk niet ongezien voorbij laten gaan. De locatie Leef je leven was helemaal versierd door het team en de cadeau's lagen al voor haar klaar. Om 9 uur kwamen de twee dames, die al bij de club van 12,5 horen, de vergadering even verstoren in hun Ygdrasil-logojurkje om officieel het speldje “12,5 Ygdrasil” op te prikken. Dit ging natuurlijk gepaard met hilarische taferelen en een gedicht dat speciaal voor Margriet werd voorgedragen. Margriet, bedankt voor de bijzonder leuke, afwisselende en hardwerkende jaren en van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Dit namens alle medewerkers van Ygdrasil.
Daar komt een deel van de club van "12,5"
De voordracht speciaal voor Margriet
Het officiële gedeelte. Het opprikken van het speldje.
Wat is ze trots. "Ze hoort bij het clubske"
De complete club van 12,5 jaar Ygdrasil

Sint Jansfeest 2011 28-07-2011

We kunnen nu terug kijken op een heel geslaagd feest. Maar spannend was het wel, wat zou het weer gaan doen? Maar het zag er goed uit op buienradar.nl, voor de zekerheid toch maar twee extra tenten laten komen ….. Het voetbalveld was al klaar, de vorige dag waren de lijnen gekalkt en de goals neergezet. Fijn dat we spullen konden lenen van Wijhe ’92! Ook de bult met takken, waar later op de avond het vuurspringen plaats vond, lag al klaar in het weiland. Op vrijdagmiddag hebben de medewerkers van de dagbesteding de Ganzerik gauw omgetoverd voor de middagactiviteit; Pimp je shirt. De tenten moesten nog opgezet worden, waarna die in no-time ingericht zijn met tafeltjes en stoelen. Hierna was er nog tijd om de brandweerautoskelters te testen. Gaaf hoor! Je kon wel zien dat Fons er vaker op rijdt, op twee wielen crost hij de bocht om. De skelters waren voor de vuurmeesters (Gera en Renske) zodat ze op tijd voor de brand aanwezig konden zijn. Onderweg konden er een paar kinderen bij op klimmen zodat er genoeg brandweerlieden waren om het vuur te bestrijden. Alle helpers ontzettend bedankt ! Zonder jullie inzet lukt het niet om er zo’n mooi feest van te maken! Jeroen, wonend op de Boerderij vertelt het volgende over het feest: "Wij zijn met alle bewoners en medewerkers van de Boerderij naar de Ganzenbrink gegaan waar het Sint Jansfeest was. Het was mooi weer. 's middags kon je een t-shirt pimpen, dansen en voetballen. ’s Avonds was er een bbq. Renske en Gera reden op een brandweer auto. Ook was er ’s avonds vuurspringen, met als afsluiting koffie en met een mergpijpje. Het was weer een leuk feest."

Wandelvierdaagse in Wijhe 28-07-2011

We hebben weer met heel veel mensen de wandelvierdaagse gelopen en wat hebben we onderweg weer veel mee gemaakt. Elke dag was er weer iets georganiseerd door Patricia die dit jaar zelf de snackbus bestuurde. Samen met o.a. Hermien zorgde ze op het rustpunt voor een bakje koffie, limonade, koek, ijsjes en andere lekkernijen. Ook had ze er weer voor gezorgd dat er elke dag een leuke activiteit mee liep. Kim, medewerkster van de boerderij, vermaakte twee dagen als clown alle kinderen met het maken van mooie figuren van ballonnen. We werden zelfs een dag verzorgd door onze eigen verpleegkundigen Roel, Femke en Wouter. Ze hadden, waar nodig, pleisters tegen de blaren en verband bij zich en hebben het erg druk gehad die avond. De andere dagen werden we vergezeld door muzikanten. Ook werden we een avond “overvallen” door de regen maar zelfs dat had zijn charme, we hebben die avond gewoon twee keer een rustpunt aangedaan. Het tweede rustpunt was bij INConcept en daar mochten we even naar de w.c., kregen we koffie, limonade en drop. Het meelopen van ouders, broers, zussen, vrienden, vriendinnen en heel veel medewerkers heeft er voor gezorgd dat het weer een groot succes is geworden. De laatste dag bij binnenkomst alle mensen langs de kant zien staan die speciaal voor ons waren gekomen was hartverwarmend. Moe maar voldaan en met medaille gingen we na een patatje en een dansje op straat voldaan naar huis. Klik op deze foto voor nog een heleboel andere

Vorderingen verbouwing “de Ark” 27-07-2011

Nu de appartementen gereed zijn op de Ark gaat de verbouwing van de boerderij verder. Zie hieronder het resultaat tot nu toe.
Joepie.... De keuken op de Ark wordt geplaatst. Nog even geduld en we kunnen weer uitgebreid koken. We verheugen ons er nu al op!
De nieuwe voordeur van de Ark! Helaas nog even wachten voordat we deze in gebruik kunnen nemen! Zoals jullie zien is deze nog niet helemaal klaar.
De vloer op de Ark is gestort. Nu kunnen ze beginnen aan de opbouw van de prachtige appartementen!
Zo te zien moet er nog heel wat gebeuren maar dat het mooi gaat worden is een ding wat zeker is!

Er kon weer gevlogen worden… 26-06-2011

Op zondag 26 juni was het zover, Jos van de Ganzenbrink had gezien dat er helikopter gevlogen kon worden in Boskamp (Olst). Na de vraag wie er mee wilden om een vlucht te maken met de helikopter gaven Cees, Ria, Carl en Raoul zich op. Cees had al een aantal keer gevlogen in een normaal vliegtuig en vond dit niet zo eng maar toen het vliegen met de helikopter wel erg dichtbij kwam nam de spanning toch wel toe. Hij vond de vlucht wel mooi maar ook wel erg spannend, in zo’n klein glazen koepeltje. Ria had nog nooit gevlogen maar kon er alleen maar van genieten en na de landing was ze er helemaal trots op dat ze dit had gedaan en was blij dat ze zich hiervoor had opgegeven. Carl wilde graag met 1 van zijn ouders en toen hen werd gevraagd wie er mee wilde gaan was al snel besloten dat zijn moeder de gelukkige zou zijn…Hannie, de moeder van Carl vond het wel enorm spannend maar achteraf vond ze het ook een geweldige ervaring. Raoul vind hoogtes ook best spannend maar eenmaal in de helikopter zat hij te genieten en benoemde ook heel veel dingen die hij zag op de grond, alles was natuurlijk heel erg klein dus soms moest hij even goed kijken wat sommige dingen nou precies waren. Jos, bedankt voor de tip…☺

De nieuwe Galloways van de Ganzerik 24-06-2011

Afgelopen vrijdag zijn we op bezoek geweest bij de fokker van de Galloway koeien die hopelijk binnenkort bij ons in het land lopen. Hopelijk omdat er nog hard gewerkt wordt aan de afrastering welke eerst goed voor elkaar moet zijn. Volgens de fokker zijn de koeien nogal ondeugend en kijken ze graag even bij de buren als de afrastering niet goed voor elkaar is. Even wat informatie over de Galloway koe: Een Galloway is een hoornloos, meestal zwart behaard runderras dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Galloways worden vaak in natuurgebieden ingezet als grote grazers Ze hebben weinig zorg nodig en zijn niet agressief. De Galloway is kortbenig en heeft een ruig haarkleed, dat hem 's winters in staat stelt buiten te blijven grazen en zelfs tijdens strenge kou te overleven. Het haar van de Galloway is lang en golvend en ook de oorschelpen zijn karakteristiek. Galloway-koeien hebben een gemiddelde schofthoogte van 120 cm en wegen 450-590 kg: stieren zijn gemiddeld 130 cm en wegen 600-900 kg. "Onze" Galloways noemen we Belted Galloways omdat ze een witte band over hun lijf hebben (net zoals de lakenvelderkoe) Onder het genot van een kopje koffie konden we heerlijk in de tuin genieten van het uitzicht op de koeien daar en hebben we gezocht naar de koeien die de boer aan ons verkocht heeft. Twee eerste-kalfskoeien welke straks beide weer gedekt zijn, en als alles goed gaat volgend jaar bij ons het tweede kalfje zullen krijgen.

Afsluiting seizoen G- voetbal 11-06-2011

Vrijdag 10 juni was het de laatste training na een TOP seizoen, waarbij we 2-de zijn geworden in de competitie. De trainers en leiders leek het leuk om deze avond tegen de medewerkers te voetballen. Aangezien er al bijna 10 jongens van Ygdrasil voetballen hadden we na wat telefoontjes en sms-jes ruim 15 medewerkers zover om “eventjes” tegen het G-team te spelen. Oef dat “eventjes”viel wat tegen. Al snel stonden de medewerkers achter met 0-2. “Die jongens spelen echt goed” werd vaak geroepen. Door een onverdiende penalty werd het 1-2, maar door de acties en goed samenspel van het G-team werd het al snel weer 1-3 ppffff….. Dan maar alle medewerkers in ’t veld. Gewoon de snelle jongens vasthouden en 5 man op de doellijn. Maar het mocht allemaal niet helpen, de eindstand werd 2-7 voor het G-team. Na de wedstrijd nog even gezellig nagezeten met z’n allen. Iedereen heeft genoten, dus wat mij betreft volgend jaar weer !! Jongens jullie hebben top gevoetbald ! Medewerkers bedankt !! P.s. Kom eens kijken bij een training. Vanaf 19 augustus vrijdags van 19.00-20.00 uur Of een wedstrijd thuis op zaterdag om 10.00 uur

Fun Pop 29-05-2011

Zaterdag 28 mei Zaterdagochtend om ca. 10 uur zijn we vertrokken vanaf de Ganzenbrink. We vertrokken met de mensen van het Pietenhuis, De Hoevenhoek en De Ark en ook nog van de Boerderij. Toen eenmaal iedereen er was zijn we achter elkaar aangereden. Het was een hele tocht ! Maar gelukkig hadden we genoeg lekkers mee. Lekkere broodjes waren al klaargemaakt en we hadden wat te snoepen mee! We hebben ook nog een tussenstop gemaakt om te pauzeren. Kon iedereen rustig eten,drinken, plassen , roken en de benen strekken natuurlijk. Toen we allemaal even gepauzeerd hadden gingen we weer de bus in. We kwamen bij FUN Pop aan rond half één volgens mij. In ieder geval hadden we nog de hele dag ! Het was heerlijk weer in Limburg. ZONNIG! We hebben flink gedanst en gefeest. Er waren hele leuke artiesten. Teveel om op te noemen. George Baker en Wolter Kroes waren erg geliefd bij een aantal mensen zoals Cees, Joke en Ria. Op het terrein waren ook heel veel activiteiten. Ruud ,Raoul en Carl hebben zich laten schminken. Ruud als Bassie, Raoul als gevaarlijke wolf en Carl helemaal in het blauw ! Ook was er een stilte disco. Dit was echt een gek gezicht. Iedereen met koptelefoons op die aan het dansen waren. Er was ook nog een disco met hele lekkere geuren en mooie lampen. Carl heeft ook nog op de dansvloer gedanst met Dennis, Raoul, Ruud, Lena en Ria. Natuurlijk hebben we ook souveniertjes meegenomen. Een Fun Pop shirt kon natuurlijk niet uitblijven. Rond half zeven gingen we op weg naar het hotel. Tot onze verbazing moesten we over het water! Met het pontje! Ook dit was een hele sensatie. Eenmaal in het hotel aangekomen heeft iedereen zich opgefrist voor het avondmaal. We hebben ’s avonds lekker gegeten. We konden kiezen uit soep en salade, vlees(varkensmedaillons of zalm) en als nagerecht een heerlijke appelkoek met ijs! Toen we uitgegeten waren was iedereen bekaf. Een aantal zijn nog lekker in bad geweest of hebben gedouched. Cees en Arend hadden nog geen zin om te slapen. Ze bleven nog een biertje drinken in de kroeg. Rond 00.00 uur ging toch iedereen naar bed want de volgende morgen moesten we weer vroeg op. Zondag 29 mei Na een heerlijke nachtrust gingen we eerst lekker ontbijten. Dit was een lopend buffet. Er was van alles, broodjes, yoghurt, ei met spek etc.. Toen we onze buiken weer vol hadden gingen we de spullen pakken voor vertrek. Alles in de bus geladen zodat we weer konden gaan feesten! Ria was bijna haar koffer vergeten. Gelukkig zag Manuel de koffer en heeft hem als een echte heer meegenomen. Toen iedereen alle spullen had ingeladen gingen we weer richting het festival.
zelfs Jan Smit mocht komen

Vakantie naar Giethoorn 27-05-2011

In de week van 22 t/m 27 mei zijn wij met 8 bewoners, 5 medewerkers en 2 stagiaires naar Giethoorn op vakantie geweest. We zijn met de trein van Wijhe naar Steenwijk gegaan en hebben hierna de bus naar Giethoorn genomen. Toen we aankwamen in ons huisje hebben we eerst de slaapkamers verdeeld. Ik sliep samen met Bert op een kamer en de anderen hadden een kamer voor hun alleen. De begeleiding sliep mooi in een stapelbed en beneden sliepen alle overige dames. Op dinsdag zijn we Giethoorn ingewandeld waar we wat hebben rond gekeken (o.a. in de oude aarde). Op de woensdag waren alle begeleidsters aanwezig en hebben we in een fluisterbootje gevaren met als afsluiter een lekker etentje. Op de donderdag viel pechvogel Femke nog van de trap, maar gelukkig heeft ze zich niet al te erg bezeerd. We hebben nog allemaal een steen gekraakt, ieder weer een andere en sommigen met echte kristallen. Op de vrijdag was Lizanne jarig, wat we natuurlijk hebben gevierd. Hierna zijn we nog gaan winkelen in Steenwijk. Uiteindelijk zijn we weer met de trein naar Wijhe gegaan waar we onze geslaagde vakantie hebben afgesloten met een patatje en een snack. Groetjes van Jeroen en alle anderen van de Boerderij.

De Apenheul 21-05-2011

Met hemelvaart naar de Apenheul. Gerhardina vertelt dat de Apenheul veranderd is. We hebben heel veel papegaaien gezien en heel veel aapjes met babyaapjes. We hebben zelfs apen gezien die gek gaan slingeren en twee hele dikke varkentjes. We hebben ook heel veel geitjes en hele aparte schaapjes gezien. Het was heel erg gezellig.

Hemelvaart 2011 21-05-2011

Ik ben vandaag met een grote groep naar het klimbos in Apeldoorn geweest. Na een snelle uitleg mochten we de bomen in. Steeds hoger en hoger. Het laatste en hoogste stuk nog samen gedaan met Sam, Patrick en Merijn. Dit was de “zwarte route” op maximaal 15 meter boven de grond en dan op losse en wiebelende balken de volgende boom zien te bereiken. Gelukkig zaten we goed vast, maar het was toch wel spannend. Uiteindelijk een hele toffe dag. Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen. Groetjes Manuel van het Pietenhuis
Ook de begeleiding durft het aan
Manuel op grote hoogte

Alice loopt stage bij Arend 20-05-2011

Afgelopen vrijdag (20 mei) ging Alice  stage lopen bij Arend op het werk, een supermarkt in Wijhe. Na een kopje koffie moest er hard gewerkt worden om alle zuivelproducten in de schappen te krijgen. Goed opletten, vooral op de datum! Maar ook het opruimen van het papier hoorde er bij. Tussendoor kwamen er ook nog klanten met vragen. Arend helpt ze graag, kent de folder goed en helpt alle klanten om het juiste artikel te vinden. Leuk om eens te helpen en ik snap goed dat Arend het werken hier erg leuk vindt. Ik kan jullie vertellen......Arend is ook heel goed in zijn werk. Arend en de supermarkt bedankt voor de stage!

In Nederland trouwen voor de wet, in Frankrijk het grote feest! 17-05-2011

Op 17 mei moest het toch maar eens gebeuren, Maaike (van de Ganzenbrink) ging trouwen! Er was alleen iets bijzonders aan dit huwelijk, ze ging namelijk hier in Nederland alleen maar trouwen voor de wet in het stadhuis van Deventer om vervolgens tijdens haar vakantie het trouwfeest te geven in Frankrijk. De bewoners van de Ganzenbrink wilden hier natuurlijk wel getuige van zijn en zijn daarom samen met een aantal begeleiders die ook van de partij wilden zijn met de bus vol naar het stadhuis gegaan om Maaike samen met haar echtgenoot Menno en hun 2 kinderen daar bij het naar buiten komen te verrassen met een “boog”en bellenblaas om ze vervolgens te feliciteren. Familie van Maaike en Menno hadden zich natuurlijk voorbereid op het uitbrengen van een toost en hadden hiervoor speciaal Champagne met trouwkoek meegenomen, die we hebben genuttigd op het plein voor het stadhuis. Je moest de trouwkoek dopen in de Champagne (lekker soppen dus) om het vervolgens op te eten. Na afscheid te hebben genomen zijn Maaike, Menno en de kinderen gaan genieten van hun vakantie, ze gingen na een paar dagen richting Frankrijk om daar te gaan genieten van het grote feest voor familie en vrienden. Maaike en Menno…Gefeliciteerd!
Daar komen de bruid en bruidegom

Bedrijvenvolleybal 13-05-2011

Ondanks het feit dat het vrijdag de 13e was, is dit keer iedereen zonder kleerscheuren van het veld gekomen. Er werd gespeeld met 2 teams. Na de voorronde bleek het 2e team zo “sterk” te zijn dat ze als 2e uit de poule door mochten. Helaas verloren ze deze partij maar ze hebben zich goed verweerd. Het was weer een gezellige en sportieve avond die afgesloten werd met een overheerlijk buffet voor alle deelnemers.
Terwijl Maaike 25 weken zwanger is, was ze onze scheidsrechter en beste speler in het veld.
Dennis is er klaar voor en scoort
Bart onze speler en teller

Mooie werkdag op de Ganzenbrink 13-05-2011

Op vrijdag 13 mei (toch zonder ongelukken) hebben we met een gecombineerde werkploeg en een aantal vrijwilligers een flinke klus geklaard op de Ganzenbrink. Het benodigde materiaal en gereedschap was aanwezig zodat we een prachtig raster konden zetten om de weides, waar we dieren (gaan) houden op de Ganzenbrink. Renske had ook een klein “kraantje” (met bemanning!) gehuurd wat kon boren, grond-verzetten, enz. Bewoners waren ook aan het werk met twee trekkers om te maaien, vervoer van materiaal en aantrekken van het gaas maar het was vooral handwerk. Het resultaat is dat er nu om een groot deel de wei een strak raster staat. Een hele gezellige dag met veel bewoners en een goede catering door de Ganzerik met drinken en een broodje hamburger, wat verdacht veel leek op een broodje knakworst. Wel heel lekker! Iedereen bedankt voor de inzet! Groeten Ton

Verhuizing De Ark 07-05-2011

In het weekend van 7 mei was het dan zover. Drie bewoners konden hun kersverse nieuwe appartement betrekken. De bouwvakkers moesten die week overuren draaien maar op het nippertje waren de appartementen op een paar kleine zaken na zo goed als af. Samen met het personeel, bewoners en diens vrienden en familie vond er een grote verhuizing plaats op De Ark. Voor allen die mee hebben geholpen zeer veel dank! Alle bewoners hebben zich gesetteld op hun nieuwe stek. En allen zijn zeer tevreden over hun onderkomen. Zie hier de foto’s: Voorkant en ingang
achterkant
het uitzicht vanuit de woonkamer
woonkamer
woonkamer en keukenblok
badkamer
slaapkamer
Jos is zeer tevreden met zijn nieuwe huis!
héél tevreden!
 

Kuikens op de Ganzerik 16-04-2011

Hier onze jongste aanwinst op de Ganzerik. Het zijn prachtige kuikens van de Zijdehoen. We hebben gezien dat de eieren uitkwamen en dit was een bijzondere ervaring.

Wilgen Knotten door de Dagbesteding 05-04-2011

Wat wordt er hard gewerkt door de tuingroep van de Dagbesteding. De enorme takken worden van de boom gezaagd en weggesleept. Als ze in het water vallen zijn ze heel erg zwaar maar met een aantal sterke mannen worden ze er zo weer uitgetrokken. De grote takken worden in kleinere stukken gezaagd, takjes eraf en als blokken hout opgestapeld. De dunne, lange takken worden apart gelegd. Deze gaan naar het paasvuur en een deel gaan we zelf weer hergebruiken. Er wordt hard gewerkt en we hebben veel lol. Een leuke klus tijdens dit heerlijke weer.
Ruben en Gerard slepen de takken weg
 
Dennis zaagt de lange takken doormidden
 
Na een dag hard werken gaan we allemaal weer voldaan naar huis
[/caption]

Verbouwing van de Ark - het vervolg 04-04-2011

Op de site van het dierenpension onder het kopje “algemeen” kun je zien dat de verbouwing van de C-kennels is begonnen begin april. Zoals je kunt zien op de foto’s hieronder gaat het nu heel erg snel en zijn de appartementen al herkenbaar. Het dak zit erop, de binnenmuren staan en de deuren zitten erin.  De leidingen liggen en daardoor is het goed te zien waar de toiletten, douches en keukens komen.
de gezamenlijke voordeur zit erin
zelfs de bevestiging van de dakgoot hangt al
het raam zit er bijna in
de leidingen van wc en douche zijn zichtbaar
de platen voor de daken liggen klaar
en gaan richting het dak
en zo snel zit het dak erop

Dinsdag 8 maart. 08-03-2011

Gisteren zijn we naar een verlichte carnavalsoptocht in Lemelerveld geweest. Joke, Gerhardina, Robert, Femke en Jeroen waren daarbij. We hebben hele mooie verlichte praalwagens gezien. De wagens waren schitterend versierd net zoals de mensen zelf. We waren er vanaf half 8 tot een uur of 9. We hebben zeer genoten van de mooie optocht. Voor Femke en Joke was het de eerste keer dat ze de optocht zagen. En voor Jeroen de 2de keer.

Carnaval boerderij - Zaterdag 5 maart 05-03-2011

Zaterdag 5 maart kwam de carnavalsoptocht door de Langstraat van Wijhe. Weer een leuke gelegenheid om gezellig samen te zijn. Onder het genot van een warm kopje koffie/thee en een lekkere versnapering hebben wij de optocht bekeken vanuit de tuin van de Pastorie. Sommige collega’s werden gespot al was het lastig ze te herkennen met al die feestelijke kledij. De bewoners opperde na de optocht het idee om volgend jaar zelf mee te doen met een feestelijke wagen. “Want feest vieren kunnen wij als de beste” luide het argument. Jeroen vertelt: "Joke, Robert, Femke en Jeroen zijn naar de carnavalsoptocht geweest. Daar hebben we mooie praalwagens gezien, en we hebben Nienke (de zus van Femke) ook gezien in de optocht. Op een gegeven moment hebben we bij de Pastorie koffie met cake versnaperd. Daarna zijn we terug gegaan naar de Boerderij, nadat we eerst nog boodschappen hadden gehaald."

Voorbereiding van de teamdag in volle gang! 26-02-2011

Bij velen begint het te kriebelen wat gaan we doen tijdens de teamdag. Nou, bij deze laten we vast wat zien. In de cursusruimte staan tassen. Nee niet gewone tassen maar BIGSHOPPERS en die komen vol!!! Reken daar maar op:
Gerard komt een kijkje nemen……. Alice knoopt een praatje aan en ja toch ook even in die tassen neuzen…
En Sannie en Patricia die gaan gewoon verder met vullen van die Bigshoppers

Competitie G- voetballers van Wijhe ‘92 26-02-2011

Zaterdag 26 februari was het zover. Het G-team van Wijhe, dat voor een groot deel uit bewoners van Ygdrasil bestaat, speelde zijn eerste competitie wedstrijd thuis. De aftrap werd gedaan door wethouder Otterloo en daarna kon de wedstrijd beginnen. In het doel van de tegenstander stond een oud bewoner van Ygdrasil maar deze kon niet voorkomen dat vooral de beide Rubens behoorlijk wat doelpunten scoorde voor Wijhe. Het publiek bestond voor een groot deel uit bewoners en medewerkers van Ygdrasil en de scheidsrechter was niemand minder dan Willem Kruit. Een bijzondere wedstrijd die uiteindelijk gewonnen werd door Wijhe met 5-4.
Het G-team van Wijhe
Ook de Ganzebrink was natuurlijk aanwezig

Verhuizing Hoevenhoekers 18-02-2011

De rust is wedergekeerd op de Raalterslag. Na een kleine verbouwing hebben alle bewoners hun nieuwe kamers ingericht en gezellig gemaakt en alle spullen hebben een nieuwe plekje gevonden. In de gezamenlijke huiskamer staat de gezellige oude vertrouwde bank uit de Hoevenhoek en een grote eettafel waar iedereen elkaar kan ontmoeten. De mooie rode keuken, die ons al bekend voorkwam uit een ander huis, is gezellig aangekleed en klaar om heerlijk in te kunnen koken. Wat zijn we met z’n allen druk geweest. Vrijdag 18 februari was de grote dag. De verhuiswagen kwam voorgereden en daar gingen we. Op de Hoevenhoek werden de bedden uit elkaar gehaald, kasten uit elkaar gehaald, in de verhuiswagen gezet en naar de Raalterslag gebracht. Daar de bedden en de kasten uit de wagen, naar de goede kamers, bedden weer in elkaar, kasten weer in elkaar en de inboedel op dezelfde manier weer ophalen. Wat een samenwerking! Wat hebben er ontzettend veel mensen hun handen uit de mouwen gestoken en wat ging het met een sneltrein vaart. De planning zat strak in elkaar en dit resulteerde in een bijzonder snelle verhuizing waar iedereen erg blij mee was. klik op het fotootje voor de rest van de foto's van de verhuizing

Afscheid Ria 12-02-2011

Ria heeft vandaag afscheid genomen van ons nadat ze bijna 10 jaar, met veel plezier bij Ygdrasil heeft gewerkt. Ze heeft een nieuwe uitdaging gevonden en wij wensen haar heel veel plezier en uitdaging op haar nieuwe werkplek. Ze had zelf één taart mee genomen maar dit bleek niet voldoende te zijn voor de grote opkomst want………….. Ygdrasil zou Ygdrasil niet zijn geweest als er niet in grote getale mensen afscheid van haar kwamen nemen. Bewoners en medewerkers hebben een mooi boek voor haar gemaakt met daarin alle herinneringen van de afgelopen 10 jaar. Met een lach en een traan heeft ze haar laatste werkdag afgesloten en we zullen haar missen.
Natuurlijk een toespraak en het mooie boek als kado
Van haar directe collega’s een mooie bos bloemen en ……………………………………….
een bon met alleen een datum………………dus dat blijft nog even een verrassing.
En natuurlijk heeft Ria ook nog iets te vertellen met………..een lach en een ………..
Ria zet nog even de laatste puntjes op de i zodat Harriët haar taak over kan nemen en Ria met al haar kado’s en herinneringen voor het laatst het pand kan verlaten.

Manouk en Joshua 11-02-2011

En dan ga je vandaag samen het geregistreerd partnerschap aan. Vroeg op de dag met gezonde zenuwen en als het partnerschap gesloten is helemaal trots, dan kom je buiten en staan gewoon de bewoners en medewerkers van Ygdrasil uit volle borst te zingen... Specialer kan niet. Lieve iedereen die er was heel erg bedankt, echt super... Veel liefs van Manouk en Joshua Manouk en Joshua, namens alle bewoners en medewerkers van Ygdrasil van Harte en we wensen jullie alle geluk van de wereld. Manouk mag nu nog even genieten van haar zwangerschapsverlof en als de kleine er is komen we zeker het nieuwe wereldwondertje bewonderen

De verbouwing van de locatie aan de Raalterslag is in volle gang 20-01-2011

De spanning stijgt bij bewoners en medewerkers want de nieuwe locatie aan de Raalterslag is bijna klaar voor bewoning. Er wordt hard gewerkt door bewoners en medewerkers om de kleine aanpassingen die er gedaan moeten worden voor half februari klaar te krijgen. Dan staat namelijk de grote verhuizing op de agenda voor de mensen van de Hoevenhoek. De hele planning is klaar. Ze staan met z’n allen te trappelen om de dozen in te pakken en de nieuwe kamers te betrekken. Beneden, waar vroeger de woonkamer was komt nu een zit/slaapkamer. Daarom is er beneden een muur geplaatst. Ook boven worden er zit/slaapkamers gecreëerd. Een doorbraak in de muur, die ondertussen mooi afgewerkt is, zorgt ervoor dat er twee kamers met elkaar verbonden worden. Daar waar nodig wordt er opnieuw geschilderd. Maar het blijft een huis waar ook wat kleur te bekennen valt. Rechts aan de woning vast is het appartement. Dit wordt een plek waar je samen kan wonen, maar toch ook nog bij de groep hoort. In het appartement is alles aanwezig. Daar beschik je over een eigen voordeur, keuken, woonkamer, slaapkamer, douche en wc. Voorlopig wordt er nog flink geklust in het huis, maar het ziet er nu al fantastisch uit!
Aangepaste keuken
badkamer in aanbouw
de muur staat
doorbraak van de ene naar de andere kamer
het appartement
kleurrijk

Archief van voorgaande jaren 16-01-2011

Er is natuurlijk in de voorgaande jaren ook een hoop gebeurd. Daar hebben we een "archief" voor gemaakt. Wilt u het allemaal nog weer eens nalezen?

Kies een archief jaar...