…Al lerend en werkend met anderen leven… Stichting Ygdrasil beheert meerdere woonlocaties. Elke locatie vormt een kleinschalige woon-leefgemeenschap.
De boerderij van hieruit is Ygdrasil gestart en nog steeds is het een prachtige woonplek, buiten wonen en toch dichtbij Wijhe.
De Ganzenbrink is er in 2002 bijgekomen, en is tijdens de verbouw rolstoelvriendelijk gemaakt. Dus ook met een fysieke beperking kan er fijn “buiten” gewoond worden.De dorpslocaties zijn er sinds 2003, op dit moment hebben we de volgende dorpslocaties:

Pietenhuis, midden in het centrum van Wijhe , twee grote woningen die tegenover elkaar liggen die een warme en gezellige woonplek bied.
De Eshoek, heeft een groot huis tot zijn beschikking in prachtige hoek van Wijhe. Het biedt veel ruimte en samen met de bewoners van de Kolkweiden heet deze locatie De Eshoek.

Leef je leven, meerdere losse woningen waar 1 à 2 mensen wonen, en twee aan één geschakelde woningen met een gezamenlijke keuken als bijeenkomstplek. Er wordt voor en door de bewoners gekookt en je kunt er mee-eten of je eten ophalen. Er is veel individuele begeleiding aan huis of onderweg naar iets wat je moet doen en waar je begeleiding bij nodig hebt.

In 2006 hebben we het dierenpension “Dierenpension Dierenvreugd” is aangekocht als bedrijf voor de opvang van honden, katten en andere kleine huisdieren, die we samen met onze mensen verzorgen binnen het werk. Het was ook de bedoeling om daar appartementen voor bewoners te bouwen, dit is voltooid in 2011. De woongroep bij het dierenpension heet ‘De Ark’ . Dit is een prachtige woonplek geworden in het buitengebied van Broekland. De cadeau- en seizoenswinkel “Bij de Boom” is geopend in November 2011. Deze is gevestigd in de Langstraat. Dit is de winkelstraat van Wijhe. Achter de winkel zit een gezellige atelier waar enthousiast gewerkt wordt aan mooie producten voor de verkoop. Op onze boerderijen is vooral het groeien in zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de mensen van belang. Dit vraagt om een speciale motivatie van de mensen die bij ons komen. Zo is affiniteit met het buitenleven gewenst vooral als je op een van de boerderijen wilt wonen, maar ook de behoefte al lerend en werkend met anderen te leven en te werken. Voor de medewerkers van Ygdrasil is het antroposofisch mensbeeld het vertrekpunt voor de zorg die we geven.