Onder het genot van een kop koffie, wat lekkers en een zelf verzorgde maaltijd ontmoetten de “raden van Ygdrasil” en de teamleiders elkaar in een informele sfeer. Aanwezig waren: de cliëntenraad, de ondernemersraad, de Raad van Toezicht, het managementteam en alle teamleiders.
Eens per jaar is het goed om samen te komen. Daar waar je meerdere malen per jaar met je cliëntenraad, collega’s en het managementteam spreekt over cliëntzaken stichtingsbreed en waar je meerder keren per jaar je ondernemersraad collega’s tegenkomt, is het goed om ook eens de gezichten te zien van de anderen die achter de coulissen zich verdiepen in Ygdrasil zaken en taken.
Niet alleen ontmoeten was het doel, er werd ook serieus gesproken over toekomstvisie, imago van Ygdrasil, de zorg van deze tijd en wat we daarvan vinden en mee willen vanuit de invalshoek waaruit wij kijken.
Want de belangen van verschillende raden lopen soms uiteen en een compromis moet vaak gesloten worden, inherent aan samenwerken en samen ergens voor gaan en staan.
Om het geheel van ontmoeten en serieus elkaars visie te horen gingen we “speeddaten”; twee aan twee uit verschillende raden met elkaar in gesprek over een soms niet misse stelling, die de gemoederen regelmatig hoog deden oplopen en waar het laatste woord nog niet over gesproken is.
Het was een vruchtbare en ook gezellige avond.