Dinsdag 10 en donderdag 12 oktober zijn er 2 x 35 Ygdrasil-collega’s op stap geweest. Om half 9 verzamelen om op pad te gaan met busjes en auto’s naar enkel onbekende bestemmingen.
Eerste stop is de bosrijke Veluwe bij het klimbos in Garderen. www.klimbosgarderen.nl.  Het leukste, veiligste en hoogste klimbos van Nederland.
Start met een kop koffie midden in het dennenbos, daarna ‘aantrekken’ van de valbeveiliging en goed opletten bij de kliminstructies door ervaren instructeurs. Een laag oefen-parcours gaf vertrouwen in materiaal en omgeving. Daarna als ‘apen’ de bomen in, soms 6 meter hoog, maar ook fietsen op een koord op 25 meter hoogte. Voor onze ‘durfals’.
We hebben de ochtend afgesloten met een gezonde lunch uit de kattenbak van onze allemansvriend de Renault Megane. Op de picknicktafel was het zelfbediening tussen alle lekkers, eten en drinken.

Daarna niet verder ‘het land in’ maar duurzaam en verantwoord terug richting Deventer. Instructies op een vaag kaartje in een gesloten enveloppe. Theaterschip Deventer. www.theaterschip.nl.
Ook hier speelde de boom weer een belangrijke rol.
De ‘levensboom’ kent twee vertakkingen. Aan de ene kant de doe-modus, anderzijds de zijn-kant.
Blauw en groen, alles regelen en dichttimmeren of het maar gewoon laten gebeuren, direct proberen op te lossen of juist denken ‘het is zoals het is’. Een interactieve middag onder de bezielende leiding van Teamspeling.
‘Spelenderwijs’ met bloedserieuze zorgthema’s aan het werk, soms in een grote groep, dan weer 1 op 1 met een collega die je ook niet elke week spreekt. Waardevolle interactie. Soms met kwinkslagen maar steeds leerzaam.
In de pauze en bij de afsluiting van de middag weer richting de Renault, onze mobiele snack-kar.

Door naar de laatste halte op de Ygdrasil teamdag, Restaurant Vrijdag in Deventer. Verrassend!
www.restaurentvrijdag.nl
Het vrijdaggevoel, een gevoel dat iedereen kent, jong en oud, een gevoel van optimisme, energie en vrijheid om leuke dingen te gaan doen. Vrijheid die je zelf bepaalt, zonder zorgen. Een gevoel dat je deelt met vrienden, familie en collega’s bij Vrijdag, elke dag.
Heerlijk eten, voor elk wat wils. 2 uur lang genieten van de heerlijkste Oosterse gerechten als Sushi, tomatensoep (voor Ton), en live cooking door Aziatische keukenprinsen. Volop keus, heerlijke smaken, maar ook mooie gesprekken en ontmoetingen met collega’s die je niet heel vaak spreekt. Want bomen ontmoeten mekaar niet, mensen wel (Aziatisch spreekwoord).

Na een drukke, gezellige, leerzame, ontspannen, afwisselende en vooral zonnige dag gingen alle
35 collega’s (x 2d.) tevreden naar huis.

Bedankt Ygdrasil!